Brazil Jiu-Jitsu szeminárium – Csámpár János vezetésével

2018. március 11-én  tartottuk az első Brazil Jiu-Jitsu szemináriumot a Fóti Sportközpontban Csámpár János (Touro) vezetésével!

A technikák nagyszerűek voltak, a csapat szépen teljesített,az óvodástól a felnőtt korosztályig jelen voltak az egyesületünkből.

Csámpár János így vall edzés módszeréről :

“Az edzéseimet megfelelő intenzitású bemelegítéssel szeretem kezdeni, mely során a test különböző ízületei „üzemi hőfokra” melegszenek. Ezt nagyon fontosnak tartom, hisz a földharc különböző ízületi zárakból, feszítésekből és csavarásokból áll, tehát a nem megfelelő bemelegítés sérülésekhez vezethet.

A bemelegítést követően a brazil jiu-jitsu technikai repertoárjának megfelelő földre viteleket és védésüket, földharc-technikákat és ezek védését gyakoroljuk, kellő odafigyeléssel és precizitással.

A technikai rész végére a gyakorlók általában már kellően be vannak melegedve, fel vannak készülve a küzdelmekre. Így az edzések végét mindig küzdelemmel zárjuk. A küzdelem segít felmérni edzésről edzésre az elsajátított technika hatékonyságát, valamint elősegíti a küzdő szellem felébredését. Az edzéseken szeretettel várok mindenkit kortól és nemtől függetlenül!”

A szeminárium végén mindenki megkapta tudásához mérten a fokozatát Brazilian Jiujitsu sportágban. A hangulat nagyszerű volt és a tanult technikák nagyon hasznosak,alig várjuk, hogy újra átvegyük és küzdelemben is alkalmazzuk!

Köszönjük a tanítást, már nagyon várjuk a következőt!

Osu