Mitől ideálisak a kettlebell gyakorlatok kezdőknek?

Az edzések alkalmával a súly lengetése és különböző irányokban való mozgatása – a hagyományos súlyzókkal ellentétben – igen intenzíven megdolgoztatja a mélyizmokat, méghozzá egész izomcsoportokra kiterjedően. A gyakorlatok helyes kivitelezése nagy figyelmet igényel, és egyben fejleszt is. A fokozatosság elvének betartásával, valamint egy képzett instruktor támogató jelenlétével a fejlődésünk garantált és már csak idő kérdése.

Az elérhető eredmények közt szerepel a fokozott zsírégetés, a szálkás izomzat, a növekvő fizikai erő, az állóképesség javulása – hogy csak néhányat említsünk. Hétköznapjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, melynek része az optimális testsúly, a mozgás szabadsága és persze az esztétikus külső megjelenés. A kettlebell nőknek, férfiaknak, kezdőknek és haladóknak is kiváló testépítési lehetőség, annak minden rövid és hosszútávú előnyével együtt.

A kettlebell rehabilitáció céljából is egyre gyakrabban alkalmazott módszer. Ilyenkor fontos tudatnod az instruktorral, milyen sérülésből is épülsz fel, illetve az orvosi utasításokat is betartanod. A gyógytornászat külön szakma, ilyen esetekben mindig egyeztess fizioterapeutával még az első kettlebell lendítés előtt.
Szintén gyakori motiváló erő a fogyás. Léteznek kettlebell zsírégető gyakorlatok kezdőknek is, ám ebben az esetben kiemelten fontos, hogy a megfelelő alapokat elsajátítsuk. A mozdulatok helytelen kivitelezése ugyanis nem segíti a súlycsökkentést és csak csalódáshoz vezet. Egy edző segít ezeket a kezdeti apró hibákat észrevenni, kijavítani. Emellett a kezdő kettlebell edzésterv is eleve azt a célt szolgálja, hogy jól begyakoroltassuk ezeket a mozdulatokat.

A kettlebell előnyei:

• zsírégetése révén a kettlebell fogyás az egészség megőrzése mellett indul meg
• szálkásító, tónusító hatásának köszönhetően hölgyeknek is ideális mozgásforma
• erőnlét, állóképesség javulása dinamizmus megőrzése mellett (nem merevszik be a test)
• gépek nélküli edzést biztosít és teljesen átmozgat

Veszélyes-e a kettlebell edzésterv kezdőknek?

A már említett fokozatosság elvének betartásával, követve az edzők útmutatásait a sérülés esélye elhanyagolható. Sőt! Megfelelő támogatás mellett a gyakorló képes lehet korrigálni rossz mozgási beidegződéseket és a mélyizmok megdolgoztatása által nagyszerűen hat a gerinc egyes problémáira, melyet orvosok bevonásával végzett klinikai tapasztalatok is igazoltak. Ez különösen nagy segítség lehet a sok ülőmunka végzése miatt kialakult hátfájások esetén.

Jelentkezz és gyere el!